Jet Li Wushu

TREN KAMPSPORT SOM FILMSTJERNEN JET LI!

Ønsker du å trene som kampsporthelten og filmstjernen Jet Li (Li Lianjie?).

Her har jeg samlet et knippe videoer av treningen han har vært gjennom med Beijing Wushu Team og videoer av Jet Li selv.

Filmene er sortert i samme rekkefølge som han selv har trent dette, og gir deg en unik (og gratis) mulighet til å prøve deg på treningen til en ekte kampsport –og actionfilmlegende. Visste du at før Jet Li ble berømt på filmlerretet var han også Kinas mestvinnende kampsportutøver med hele fem all-kinesiske titler på 1970-tallet? Det er ingen andre actionhelter som kan måle seg med denne merittlisten.

Jet Li har selv trent alt som fremvises i videoene under, og dersom du er interessert i en utfordring kan jeg hjelpe også deg med å lære dette.

 

Grunntrening

Jibengong:
Grunnteknikker og uttøyning, utviklet bl. a. av Jet Lis trener fra Shichahai Sports School i Beijing, Master Wu Bin.

 

Wubuquan:
Universal Wushu nybegynnerform med fem stillinger. Her utført av Lis tøffeste konkurrent, Zhao Changjun (Sha’anxi Wushu Team).

 

32 Changquan:
Internasjonal standardform for barn i nordlig «long fist» kung fu. Her utført av Lis tøffeste konkurrent, Zhao Changjun (Sha’anxi Wushu Team).

 

Daoshu jibengong:
Grunnteknikker med sabel.

 

16 Daoshu:
Grunnleggende form med sabelteknikker.

Tradisjonelle og viderekomne former

Duilian:
Koreografert parform med oppvisningskamp.


Shaolinquan:
Tradisjonell form fra det legendariske Shaolin-tempelet, verdens viktigste sted for utvikling og organisering av kampsport i 1600 år.

Shaolin Ditang Meihuaquan instruksjonsvideo:


Fanziquan:
Tradisjonell form i roterende lynboksing.

Fanziquan instruksjonsvideo:

Shaonian Guiding Changquan:
Obligatorisk konkurranseform på 70-tallet, nåværende ungdomsform i nordlig kung fu.


Shaolingun:
Shaolin er kjent for å være stedet hvor man utviklet de mest effektive metodene for å bruke stokk i strid. Stokken er kjent som kongen av alle våpen.

Shaolin Yinshougun instruksjonsvideo:

Avanserte konkurranseformer

Li Lianjie Daoshu 1972:
Jet Lis sabelform utført som 8-åring.

 

Li Lianjie Changquan 1978:
Jet Lis form i nordlig kung fu som 15 åring, ett av hans fem år som all-kinesisk mester i kampsport.

Zuijian:
Det legendariske «drunken style», hvor man later som man er skadet eller beruset for å lure motstanderen.


Styrketrening

Funksjonell styrke:
I dette klippet kan du komplementere kampsporttreningen med Jet Lis særegne metoder for å bli sterkere og få bedre kondisjon.

 

Tai Chi og meditasjon

Taiji Zen:
Jet Li sin egen filosofi om livslære, taiji og meditasjon.

 

Veldedighet

OneFoundation:
Jet Li sin egen veldedighetsorganisasjon ble stiftet i 2007 etter at Li selv var en del av tsunami-katastrofen som rammet det indiske hav. Li kunne selv ikke svømme og løp for livet fra stranden i Thailand da katastrofen inntraff. I lys av dette stiftet han OneFoundation som spesialiserte seg på bistand i naturkatastrofer.


Promotering

JETLI.com:
Portal for promotering av nåværende kampsportutøvere med særegne historier fra hele verden. Bl. a. mini-dokumentaren jeg selv fikk være med på. Jet Li fungerer også som image ambassador for Inernational Wushu Federation (IWUF) med mål om å få kinesisk kampsport inn i de olympiske leker.


Filmer

Kina / Hong Kong:
Helt siden han slo gjennom som skuespiller i debuten Shaolin Temple har Jet Li vært blant de største filmstjernene og kampsportutøverne i Kina. Her et knippe av de mest legendariske filmene Jet Li har vært med i fra Hong Kong / Kina.

Hollywood:
Jet Li har også vært med i en rekke amerikanske filmer, her er noen av de mest kjente Hollywood-filmene han har vært med i.